Vem ska bort?

mars 5, 2009

Jag har aldrig riktigt förstått varför obetald TV-licens eller toblerone köpt på fel kort ska leda till en sabbad politikerkarriär medan yrkesmässig inkompetens eller bristande entusiasm, eller rent av totalt total respektlöshet mot det mandat man fått av väljarna inte diskvalificerar från ”fortsatt förtroende” (från statsministerns så klart, vems förtroende skulle man annars ta hänsyn till?). Eller, jag har väl mina teorier. Ett misstag av privat art riskerar inte spilla över på arbetsgivaren. Att erkänna att man tillsatt en inkompetent minister är tydligen värre än att låta personen sitta kvar.

Jag tycker heller inte att det är så hemskt att Jan-Emanuel försöker hyra ut sin villa på Gotland till tokhög hyra. Det handlar om semesterboende och marknadshyra är accepterat. Det är helt enkelt ingen politisk fråga.

Att han däremot försökt hyra ut sin lägenhet i centrala stockholm till högsta möjliga veckohyra är en helt annan sak. Han är just på väg in i riksdagen för ett parti som ståndaktigt hållit fast vid bruksvärdessystemet och motarbetat alla idéer om marknadshyra. Det handlar inte om något förhastat, inget misstag. Han har medvetet försökt profitera på den illa fungerande bostadsmarknaden.

I mina ögon kvalar han in i den grupp som förtjänar en rejäl spark utåt, på egna meriter. Kanske är det olagligt, oavsett är det ett GROVT brott mot de principer det är tänkt att han ska företräda i riksdagen. Som en miljöpartist med kolkraftaktier, en moderat som är arbetslös eller en folkpartist som inte sitter tyst längst fram i klassrummet.

DN, SvD, Di, Metro, Exp, AB

Annonser

2 svar to “Vem ska bort?”

  1. Bergh Says:

    Får inte moderater vara arbetslösa???

    Arbetslös moderat

  2. centrifug Says:

    Med tanke på Littorins och Reinfeldts hetsjakt på arbetslösa (före finanskrisen, nu är arbetslöshet inte nödvändigtvis självförvållat längre) skulle det nog fösvårat möjligheten till karriär inom partiet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: