På B svarar vi A.

mars 5, 2009

Igår upptäckte Per Gudmundsson på SvDs ledarblogg att de politiska ungdomsförbunden har förvånansvärt få medlemmar. Samtidigt gör han ett ganska pinsamt* försök att kasta bajs på den näst största förbundet, ung pirat för att det är för lätt att bli medlem! Rick Falkvinge piskar snabbt och hårt upp fakta: det är inte ett dugg svårare att bli medlem i de andra ungdomsförbunden. Flera andra är också avgiftsfria, vilket tydligen är ett problem.

Nu tvingas Gudmundsson till reträtt, men i god ledarskribentsed vägrar han självklart backa, istället finns det plötsligt fler skyldiga!  Att erbjuda avgiftsfritt medlemsskap, på ett okomplicerat sätt, är tydligen att blåsa upp medlemsantalet. Jag kan inte låta bli att undra varför det ska vara komplicerat och kostsamt att engagera sig politiskt? Ogillar du bidragssystemet till förbunden, diskutera rätt fråga! Som redan konstaterats är medlemmarna få, är det då konstigt att ungdomsförbunden försöker underlätta, eller snarare låta bli att försvåra rekryteringen av nya medlemmar?

*pinsamt för att det publicerades på bloggen där det knappast når någon läsare som inte känner till att påståendet är felaktigt. Det är lättare att komma undan med sånt i en papperstidning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: