Stoppa matchen?

mars 3, 2009

Tydligen kan det kallas antisemitism att ogilla Israels folkmord på palestinier, men den föreläsningen överlåter jag åt Jan Guillou (som för övrigt bör hålla sig till att diskutera sånt han förstår). Jag tänkte bli den förste i historien som säger det här:

Det är inte så jävla enkelt.

Maken till dysfunktionell debattfråga får man leta efter. Ganska allvarligt eftersom det är en fråga om blod och död. I Sverige har den politiskt korrekta hållningen varit en Palestinavurm som på något sätt inte bara inbegripit den civila befolkningen utan också ”frihetskämparna” som fört den väpnade kampen. Israel är skurken eftersom de är en stat samt militärt överlägsna.

Det har också funnits en motpol (inget däremellan) som helt onyanserat stöttat Israels rätt att försvara sig mot terrorister (att 400 palestinska barn dödats rubbar inte denna rörelse en millimeter).

Om vi inte ens i Sverge kan måla denna konflikt i någon form av gråskala, hur kan vi då ens hoppas att två folk inom samma nationsgränser som fått hat i bröstmjölken och vuxit upp med skräck och död ska kunna skapa fred själva?

Jakten på rättvisa ger ingen fred.

Dn, SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: