Konstfack fegar ur.

mars 3, 2009

Turerna kring några av samtidens mest uppmärksammade konstverk fortsätter, nu har konstfack själva kommit fram till att de borde stoppat Anna Odells fejkade psykos på liljeholmsbron. NUGs film avsäger man sig allt ansvar från eftersom han inte berättade för någon vad han skulle göra.

Som några studenter påpekar:

Konstfack har inte som uppgift att dana goda medborgare

Ansvaret och konsekvenserna faller inte på skolan bara för att en person råkar vara student. Jag förstår inte heller kraven på att Anna ska suga åt sig ansvar och konsekvenser självmant för att hon råkar syssla med konst. Det vi normalt skulle förvänta oss av någon som gjort något tveksamt ur juridisk synvinkel är att han/hon skulle försöka undvika påföljd. Att Annas agerande KUNDE få konsekvenser var hon självklart medveten om , men ska hon själv söka ett hårdare straff bara för att hon valt konst som yrke? Jag ser många tveksamheter i hennes idé, men ser ändå fram emot resultatet. Då är det dags att (kanske) döma.

Christer G Wennerholm, trafiklandstingsråd vill också att konstfack ska be om ursäkt för NUGs handlande. Som de inte kände till något om i förväg. Om NUG jobbat på Volvo, skulle Christer då krävt en ursäkt av Leif Johansson?

Annonser

2 svar to “Konstfack fegar ur.”

  1. Motvalls Says:

    Studenterna har nog fått lite något om bakfoten … om lekskolan Konstfack har som uppgift att dana vandaler, brottslingar, och andra dåliga medborgare bör de inte få samhällets stöd (ett stöd som dessutom vida överstiger det som t.ex. universitet får).

    Konstfack godkände tilltaget som examensarbete (hade jag dykt upp out of the blue med ett lika suspekt exemensarbete hade det blivit underkänt på studs). Hade det varit OK för Handels att godkänna t.ex. kredikortsbedrägeri som exemensarbete? Volvo godkänner inte examensarbete och om någon Volvoanställd begått något brottsligt i arbetet skulle denna rimligen fått sparken.

  2. centrifug Says:

    Jag håller med om att godkännandet inte är självklart, men jag skulle vilja vända lite på liknelsen. Om en handelsstudent gör ex-jobb OM kortbedrägeri och faktiskt lyckas få tag på någon som sysslar med just den typen av brott som visar hur det går till, skulle domen falla lika snabbt då? Jag har inte någonstans hitta info om det var studenten i fråga (NUG) som syns på filmen, däremot har han producerat filmen. Min poäng är att drevet går snabbare och på lösare grund om det är en mindre respekterad vetenskap som just konst.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: