Dumheterna fortsätter, nu på rätt plats!

mars 2, 2009

Många har nog med mig väntat på DNs fortsättning på gårdagens kampanjartikel (på nyhetsplats) gällande motståndet mot FRA-lagen. Besvikelsen måste varit stor när inga andra medier hakade på (gissningsvis eftersom artikeln var rent nonsens). När DN själva redan på kvällen plockade bort historiens kanske mest ombloggade artikel från förstasidan osade det mörkande, men att erkänna sina misstag är som bekant svårt. En förtalsstämning mot bloggosfären kunde varit ett alternativ, men då måste ju den bakomliggande superhjärnan först identifieras. Att ge sig på bloggarna som individer vore att skjuta sig själv i foten eftersom de ju är nyttiga idioter, brickor i någon annans spel.

Istälet blev det en ledare, vilket ändå känns som ett bättre ställe för kampanjande.  Som Rick Falkvinge påpekar är det en fortsatt förolämpning mot en majoritet av svenska folket (troligtvis också av tidningens egna läsare).

Lustigt nog försöker man också misskreditera kampen mot FRA genom att påpeka att ett inlägg på DN-debatt skrivits av en PR-konsult! Det är mer regel än undantag att artiklar i just detta forum skrivs av lobbyister och undertacknas av riksdagsmän, ofta mot betalning (jag tror att det var ekot som granskade detta för några år sen, hjälp mig gärna med länk! De visade hur lätt det var att köpa en riksdagsmans namn utan att ens visa artikeln.).  Förloraren här är tidningens egna trovärdighet som debattforum, men detta är redan på dekis.

Frågan är vad som krävs för att en gräsrotsrörelse ska anses vara äkta i Bonniervärlden? Är samarbete förbjudet?  Är viljan att faktiskt bli hörd otillåten? att över huvud taget ha en strategi och inte gnälla planlöst, är det fel?

Eller räcker det med ingen lyssnar för att en gräsrotsrörelse ska vara trovärdig? Om man platsar i söndasgsbilagan som veckans eldsjäl/loser, får man en klapp på huvudet av pappa Bonnier då?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: